Werkwijze 

HZA biedt medisch specialistische kennis en ervaring om lichamelijke en/of geestelijke gevolgen van letsel te herkennen en de herstelkansen realistisch in te schatten. Na de eerste analyse wordt een rapportage opgesteld met daarin een oordeel ten aanzien van de herstelkansen van de patiënt en de passende behandelvorm om dit te bereiken. Als er een indicatie is voor een revalidatietraject, ontvangt stelt HZA hiervoor een offerte op.

Als letsel is vastgesteld, kan intensieve revalidatie aangewezen zijn om de blijvende gevolgen van de letselschade te beperken. Wij kijken naar de herstelvragen en -kansen van de patiënt en stellen vast op welke wijze ons revalidatieteam daarin eventueel kan helpen. De inrichting van het revalidatieplan gebeurt altijd in overleg met de patiënt en diens belangenbehartiger en is dus altijd maatwerk.

Hoe het traject wordt ingevuld is afhankelijk van de persoonlijke situatie en herstelvraag van de patiënt. Het revalidatietraject wordt ingericht conform richtlijnen en de voortgang van de behandeling wordt binnen de behandeling gemonitord. Daarbij kan het zijn dat wij de patiënt vragen om vragenlijsten in te vullen welke ook informatie geven over de voortgang van het revalidatietraject. De revalidatiearts evalueert tegen het einde van een revalidatietraject het resultaat. In samenspraak met de patiënt en het revalidatieteam wordt bekeken of de beoogde doelstelling(en) is (zijn) bereikt en of verdere behandeling zinvol en aangewezen is.

Aanmelden patiënt

Aanmelden kan per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier.